توهم هوای عطر‌آگین گذشته دیگر صنایع دستی را زنده نگه نمی‌دارد او هم باید این قدرت را در خود ایجاد کند که در هوای دودآلود این روزگار نفس بکشد و زنده بماند.

به گزارش خبرنگار دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، بسیاری از کشورها هنر گذشتگان‌شان را با کمی تغییر و تحول بر اساس سلیقه روز ارتقاء داده‌اند و با فروش داخلی و خارجی منبع درآمد مناسبی به وجود آورده‌اند.

به نظر معاون اداره کل میراث فرهنگی؛ گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز صنایع دستی باید به روز شود تا بتواند بازار مناسب خود را نه فقط در ایران بلکه در سایر نقاط دنیا پیدا کند باید مارک و برند اقتصادی داشته باشد.

قاسم کاظمی با بیان اینکه بازاریابی کار هنرمند نیست و یک هنرمند تنها وظیفه‌اش حفظ هنر و ارتقاء آن است خاطرنشان ساخت: بازاریابی وظیفه بخش دولتی است اما، تنها به برگزاری نمایشگاه‌ها و مراکز محدودی برای نمایش آثار بسنده شده است.

وی اضافه کرد: البته نمایشگاه‌ها می‌توانند زمینه مناسبی برای گسترش بازار صنایع دستی باشند به شرطی که هنرمند تنها به فروش تعدادی محدود از آثارش بسنده نکند و بتواند در نمایشگاه‌ها سفارش انبوه بگیرد.

کاظمی ادامه داد: گرفتن سفارش انبوه منوط به شناساندن و معرفی مناسب آثار صنایع دستی توسط هنرمند است که این مهم نیز احتیاج به آگاهی کامل هنرمند از روش بازاریابی و جلب نظر علاقه‌مندان به آثار هنری و همچنین ابعاد مختلف حضور موفق در بازار دارد.

وی عنوان کرد: در این خصوص برنامه‌ای جامع را مد نظر دارم و یکی از اولویت‌های من برگزاری یک سری نشست‌های تخصصی بر اساس نوع رشته‌های صنایع دستی است که هنرمند در زمینه بازارداری و بازارسازی توانمند شود.

معاون صنایع دستی استان در جواب این سؤال که آیا دور بودن آثار دستی از سلیقه روز باعث کمرنگ شدن این هنر شده است پاسخ داد: در بخش آثار چوبی؛ فلزی و آرایه‌های سنتی خیلی از صنایع دستی هستند که تنها به علت مورد استفاده قرار نگرفتن و کاربردی نبودن در حال نابودی‌اند و برخی هم به خاطرات پیوسته‌اند، اما برای پابرجا ماندن بقیه آثار باید طبق نیاز روز از آنها استفاده کرد.

کاظمی با اشاره به اینکه به عنوان مثال از رودوزی تفرش یا گوشه‌دوزی خمین می‌توان برای لباس خانم‌ها استفاده کرد، گفت: تا زمانی که صنایع دستی بازار روز خود را پیدا نکند، نمی‌تواند جایگاه مناسبی داشته باشد و باید شاهد افول روز به روز این هنر در تاریخ باشیم.

وی عنوان کرد: از بین تقریبا600 رشته فعال در حوزه صنایع دستی کشور 110 رشته در استان مرکزی در حال حاضر فعال است.

کاظمی همچنین گفت: میراث فرهنگی در جهت حمایت از صنایع دستی و گسترش این هنر مکانی را در اختیار برخی از صنعتگران قرار داده است و با فراهم آوردن امکان شرکت صنعتگران در نمایشگاه‌ها از این هنرها حمایت به عمل آورده است.

وی با اشاره به اینکه این صنعتگران با در اختیار داشتن هنرجو به گسترش صنایع دستی کمک می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر آموزش منجر به اشتغال نشود زحمت‌ها بی‌نتیجه می‌ماند و باعث دلسرد شدن هنرمندان این عرصه می‌شود

به گزارش ایسنا، بسیاری از هنرمندان صنایع دستی با وجود مهارت بسیار، امکان بهره‌گیری از هنر خود را یا به دلیل نداشتن سرمایه و یا نبود بازار مناسب ندارند و انتظار می‌رود که میراث فرهنگی به عنوان متولی این هنر شرایط لازم و مناسب را به وجود آورد تا با بهره‌گیری از این صنعت هم ایجاد شغل و هم درآمدزایی را شاهد باشیم


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,,


تاريخ : چهار شنبه 28 خرداد 1393 | 9:18 | نویسنده : علی رضا جعفری |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.